Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
WujekJanek napisał:

Po trzecie w końcu uważam, iż PROSTYTUTKA jest to zawód. Zwykły zawód. Więcej nawet: zawód niekiedy wykonywany przymusowo. Natomiast -w moim sposobie pojmowania świata- znacznie bardziej moralnie naganną sytuacją jest wchodzenie w relacje interpersonalne, o ślubie już nawet nie wspominam, z pobudek o charakterze ekonomicznym. I taka osoba to dla mnie zwykła ordynarna zakłamanaKURWA. Bardzo przepraszam za wulgaryzm. Bez względu na to, czy to Pani, czy tez -co ostatnio coraz częstsze- Pan.

hmm
odczułem niepohamowaną chęć dopieprzenia Paniom, które z pobudek ekonomicznych poślubiły Norwegów
a ogólne wnioski z wpisu
normalna to osoba, która jak poczuje chuć, to rozkłada nogi
a kurwa to ta, która najpierw sobie porachuje trochę, czy dla takiego potencjalnego partnera warto majtki ściągać
no i marszałek Polski i Naczelnik Państwa wielokrotnie i publicznie zwał polskich ludzi kurwami, bo
związki małżeńskie z wyrachowania zawierali?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
jasta102 napisał:
WujekJanek napisał:

Po trzecie w końcu uważam, iż PROSTYTUTKA jest to zawód. Zwykły zawód. Więcej nawet: zawód niekiedy wykonywany przymusowo. Natomiast -w moim sposobie pojmowania świata- znacznie bardziej moralnie naganną sytuacją jest wchodzenie w relacje interpersonalne, o ślubie już nawet nie wspominam, z pobudek o charakterze ekonomicznym. I taka osoba to dla mnie zwykła ordynarna zakłamanaKURWA. Bardzo przepraszam za wulgaryzm. Bez względu na to, czy to Pani, czy tez -co ostatnio coraz częstsze- Pan.

hmm
odczułem niepohamowaną chęć dopieprzenia Paniom, które z pobudek ekonomicznych poślubiły Norwegów
a ogólne wnioski z wpisu
normalna to osoba, która jak poczuje chuć, to rozkłada nogi
a kurwa to ta, która najpierw sobie porachuje trochę, czy dla takiego potencjalnego partnera warto majtki ściągać
no i marszałek Polski i Naczelnik Państwa wielokrotnie i publicznie zwał polskich ludzi kurwami, bo
związki małżeńskie z wyrachowania zawierali?

no jasiu znowu ci musze przyznac racje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
masz szczescie ze polonorki uciekly na inne forum bo by cie zjadly
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cysiek2 napisał:
To do wujka Janka było?
Że nazwał Panie które wyszły za norkow kurwami?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
to bylo do was jazwinski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
jasta102 napisał:
cysiek2 napisał:
To do wujka Janka było?
Że nazwał Panie które wyszły za norkow kurwami?

Janku, ja nie twierdzę absolutnie, że jeśli Polka wychodzi za Norwega to jest kurwą. Nic z tych rzeczy. Znam wiele dziewczyn [i chłopaków też] które to osoby pobrały się czy znacznie częściej związały się w jakiś inny sposób z Norwegami, Szwedami, Duńczykami, czy diabli wiedzą z kimś innym, bo pasowali do siebie, bo się zakochali, bo było im ze sobą dobrze - zwykła ludzka rzecz.

Ja nazywam KURWĄ osobę, która związuje się z inną osobą [którą de facto ma centralnie tam gdzie plecy swą szlachetną nazwę kończą] tylko dla tego, że jej się to kalkuluje. I dotyczy to Polki która wyszła za Norwega, aby dostać obywatelstwo. Polaka, który żyje z Norweżką mającą dobre układy w branży np. budowlanej i pomaga mu załatwiać zlecenia. Zosi Psipsińskiej z małej wiochy w Polsce która wyjechała do Warszawy i wyszła za mąż za jakiegoś kompletnego kretyna,który to jednak kretyn ma bogatego i ustosunkowanego tatę. I Tomusia Frajerka który jest od paru lat "chłopakiem" dużo starszej od niego Pani Alicji, która to Pani Alicja siedzi w zarządzie firmy, dzięki czemu Tomuś w ciągu 3 lat przeszedł jak burza wszystkie stanowiska od magazyniera aż do Senior Project Manager, choć tak w zasadzie nie bardzo wie nawet o co w tych projektach którymi "kieruje" chodzi.

I tego typu ludzi nazywam KURWAMI.

Bo jestem starym człowiekiem i nie akceptuję stanowiska, iż nie jest to KURWA tylko OSOBA ZARADNA ŻYCIOWO.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
mimo wszystko może to lepsze niż zakochiwanie się
później nie manie z czego żyć, a płodzenie bachorów
i życie na czyjś koszt w postaci różnych zasiłków z NAV, ZUS KRUS
tej jednej jedynej, czy jedynego to i tak się bardzo niewielu udaje znaleźć na tym świecie
a więc tzw "zaradność" bardziej uczciwa dla ludzkości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Stefan Batorry
(StefanBatprrrry)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
mimo wszystko może to lepsze niż zakochiwanie się
później nie manie z czego żyć, a płodzenie bachorów

Płodzenie bachorów ?

Kolego Ty naprawdę masz coś z głowa .
W większości przypadków to wlasnie dom rodziny kształtuje nasz podejście do swiata i innych osob .
A u Ciebie wyglada to stasznie słabo..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Janku, tego nie rozkminimy.
To jest podstawowy i fundamentalny dylemat nad którym od tysięcy lat łamią sobie głowy wszystkie szkoły filozoficzne świata: MIEĆ CZY BYĆ?

Co jest słuszne? Moim zdaniem BYĆ. Głęboko wierzę [a z roku na rok wierzę coraz mocniej] w słuszność zasady: Jeśli nie wiesz jak postąpić, to najlepiej postąp przyzwoicie.

Uważam, że to o czym piszesz, to typowy darwinizm, walka o przetrwanie, egoizm. Popuszczenie cugli niskim zwierzęcym instynktom, więc gdzie w tym wszystkim człowieczeństwo? Przecież różnica w genotypie człowieka i małpy to około 3% - od zwierząt różnimy się więc de facto jedynie człowieczeństwem i tym, że niekiedy świadomie wyrzekamy się własnych korzyści w imię wartości wyższych, w imię uczciwości, miłości, solidarności, W IMIĘ NASZEGO CZŁOWIECZEŃSTWA.

I tu wracając do tematu: prostytutka rozkłada nogi dla osiągnięcia korzyści materialnych, o którym to fakcie klient jest z góry poinformowany, czyli pomijając kwestie etyczne jest to UCZCIWE I SZCZERE POSTAWIENIE SPRAWY. W odróżnieniu od tego, jak stawiają sprawę tzw. Osoby Zaradne Życiowo - to jest zbydlęcenie, oszustwo i po prostu KU...STWO. Po prostu ZEZWIERZĘCENIE.

Na koniec pragnę zaznaczyć że to wyłącznie moja opinia. Nadto temat który poruszyłeś jest znacznie szerszy. To temat wzięcia na siebie ODPOWIEDZIALNOŚCI za drugą osobę. Jeśli postanawiam się związać z drugą osobą nie wiedząc, jak zapewnię byt rodzinie, to -co jak najsłuszniej napiętnowałeś- jest to przejaw braku odpowiedzialności, oczekiwania, iż ktoś wypełni za mnie mój obowiązek -na przykład ZUS czy NAV. Czyli głupota, egoizm, nieodpowiedzialność. Zaprzeczenie człowieczeństwa.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
WujekJanek napisał:
temat wzięcia na siebie ODPOWIEDZIALNOŚCI za drugą osobę. Jeśli postanawiam się związać z drugą osobą nie wiedząc, jak zapewnię byt rodzinie, to -co jak najsłuszniej napiętnowałeś- jest to przejaw braku odpowiedzialności, oczekiwania, iż ktoś wypełni za mnie mój obowiązek -na przykład ZUS czy NAV. Czyli głupota, egoizm, nieodpowiedzialność. Zaprzeczenie człowieczeństwa.

Pozdrawiam

znaczy się w końcu,
że jak się ktoś zakocha z wzajemnością
ale nie mają za co
to nie powinni być ze sobą i bachorów płodzić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok